Wie we zijn

Wij zijn 2 broers van respectievelijk 42 jaar (Erik) en 32 jaar (Juri) uit een echte sportvissers familie, onze opa en vader hadden een hengelsportwinkel aan de Elandsgracht in Amsterdam (Heinz & Zn.). Het vissen is bij ons dus met de welbekende paplepel ingegoten, niet alleen omdat onze (groot)ouders vroeger een hengelsportwinkel hadden, maar vooral omdat thuis alles in het teken van “vissen” stond. Onze pa deed aan dobbers maken, vliegen binden, hengels bouwen, lesgeven op een casting club, enz.

Zodoende kon het ook niet anders dan dat wij ook vissers zijn geworden. Tegenwoordig vissen wij voornamelijk op karper. Wij mogen ook graag de spiegelkarpers van de diverse projecten najagen en gaan een aantal keer peer jaar naar Frankrijk om daar op grote rivieren en stuwmeren de karpers achter de schubben aan te zitten. Op deze site houden wij onze vangsten bij en zijn er leuke foto’s, video’s en verhalen van onze avonturen te vinden.

Behalve aan de waterkant, zijn wij op nog meer vlakken actief in de hengelsport.

Zo vormen wij sinds begin 2013 de redactiecommissie van het SVBD Magazine. Dat houdt vooral in dat wij ervoor zorgen dat het magazine iedere keer weer goed gevuld is. Uiteraard verzorgen wij ook de vormgeving.

Voor Stichting het PeuterFonds (een stichting die het voor kinderen met een beperking mogelijk maakt om een dagje te gaan vissen) zijn wij actieve vrijwilligers en gaan meerdere keren per jaar lekker met de kids vissen.

Juri zit bij de GHV in de Commissie Viswaterbeheer Haagse Wateren (cieHW) en houdt zich daar onder meer bezig met inventarisatie van viswater, viswaterbeheer en is contactpersoon voor vissterfte in Den Haag.

En onze grootste trots, het Haagse SKP. In oktober 2014 hebben wij het stokje van Hans Molenaar overgenomen en zijn wij de nieuwe beheerders van het SKP!

Hiernaast werken wij ook nog. Erik als manager bij een telecom bedrijf en Juri als zelfstandig grafisch ondernemer.

wie we zijn - contact